Kwaliteit

De titel fysiotherapie is wettelijk beschermd en mag niet zomaar door iedereen worden gebruikt. Wie de studie fysiotherapie heeft afgerond, en staat ingeschreven in het wettelijk BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut.

Daarnaast wordt vanuit de beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), een actief beleid gevoerd om de kwaliteit van fysiotherapie verder te verhogen. Het KNGF verplicht onder andere bijscholing en stimuleert vak overleg en wetenschappelijk onderzoek. Tevens legt het KNGF een minimum aantal te werken uren neer bij de geregistreerde fysiotherapeut. Wie aan alle kwaliteitseisen van het KNGF voldoet, wordt toegelaten tot het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) fysiotherapie. Alleen een fysiotherapeut die aan alle bovengenoemde eisen voldoet, komt in aanmerking voor een contract met de zorgverzekeraar.

De manueeltherapeut heeft na de fysiotherapie opleiding de 3-jarige masteropleiding (MSc) Manuele Therapie doorlopen. Ook de manueeltherapeut dient elke registratieperiode de benodigde accreditatiepunten te behalen door middel van bij- en nascholing. De manueeltherapeut als specialist, staat vervolgens ingeschreven in het specialistenregister van het CKR voor manueeltherapeuten.

Op deze wijze kunt u er zeker van zijn dat uw CKR-geregistreerde fysiomanueeltherapeut up-to-date is met de laatste ontwikkelingen binnen zijn vakgebied.

 

Opleidingen

Internationale Hogeschool voor Fysiotherapie (THIM): 2006: Fysiotherapie, bachelor of health.

Master Manuele Therapie, onderdeel van Hogeschool Rotterdam: 2018: Master of Science in Manuele Therapie.

 

Branchegegevens

BIG-inschrijfnummer 69066085404
KNGF-relatienummer 312845
Praktijk AGB-code 04-17776
KvK nummer 27357715

 

Cursussen:

 Ayurvedische massage
Driedimensionale Arthrokinematische Mobilisaties (DAM)

 

 

de Fysiotherapeut