Massages

Heeft u pijnlijke spieren, een zware week gehad of wilt u simpelweg een ontspannende massage? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

We onderscheiden 3 typen massages, te weten:

  • Ontspannende/sederende massage
  • Activerende/stimulerende massage
  • Ayurvedische massage

In algemene zin bevordert massage de bloedcirculatie en vermindert het de spierspanning. De afvoer van afvalstoffen en de aanvoer van voedingstoffen wordt gestimuleerd. Klachten kunnen hierdoor gereduceerd worden. Daarnaast kunnen vanwege het ontspannende effect stress gerelateerde klachten afnemen.

Ontspannende massage

Met behulp van olie worden de spieren met de vezelrichting mee gemasseerd. Het tempo van de massage is laag. Strijkingen, knedingen en fricties zijn de technieken die het meest worden toegepast. Het doel van deze massage is ontspanning, zowel lokaal als algeheel.

Activerende of stimulerende massage

De massage is stevig en er wordt dwars op het vezelverloop van de spieren gemasseerd. Het tempo van deze massage ligt hoog. Strijkingen, knedingen, schudden en het kloppen met de handrug zijn de technieken die het meest worden toegepast. Het doel van deze massage is stimulatie, bijvoorbeeld ter voorbereiding op een (sport) wedstrijd.

Ayurvedische massage

Deze massage is afkomstig uit de Ayurveda, een Indiase geneeswijze. Deze massage wordt toegepast vanaf het hoofd tot en met de tenen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende oliën, die in ruime mate over het lichaam gemasseerd worden. Het doel van deze massage is ontspanning en kan toegepast worden bij verschillende ziektebeelden.

Alle bovengenoemde typen massages worden bij ons gegeven. De duur van een massage is 30 of 60 minuten. Voor meer informatie en tarieven kunt u ons raadplegen.